

W sklepie stacjonarnym zapłacisz kartą
Piec na węgiel drzewny PIRA HOME 50 BLACK
Cena regularna:
16 890,00 zł
Cena regularna:
13 731,71 zł
towar niedostępny

Opis
Piec na węgiel drzewny to połączenie grilla na węgiel drzewny i pieca w jednym urządzeniu. Zapewnia to nowoczesnej gastronomii to, co najlepsze w każdym takim urządzeniu. Piec na węgiel drzewny to idealna opcja, aby uzyskać autentyczny smak grillowania z doskonałą konsystencją i soczystością. Co więcej, jeśli chcesz, możesz uzyskać wędzony smak.
Piec jest specjalnie zaprojektowany do pieczenia mięsa, ale jest równie ceniony w wielu różnych stylach gotowania. Dodaje różnorodności smaków, tekstur i aromatów do wszystkich rodzajów mięs, warzyw, owoców morza, makaronów, a nawet deserów.
Piec na węgiel drzewny PIRA nie posiada żadnego urządzenia elektrycznego ani gazowego. Współpracuje z każdym rodzajem węgla drzewnego, a ich średnie zużycie to 5Kg węgla na pełny cykl gastronomiczny.
Pira Ovens dominuje na rynku pieców na węgiel drzewny z najbardziej obszernym katalogiem na rynku, a do tego oferuje również linię PIRA BLACK SERIES.Linia pieców BLACK SERIES została zredukowana do 3 modeli pieców na węgiel drzewny ze przeszklonymi drzwiami na zawiasach, które są w stanie pokryć wszystkie rodzaje i wielkości restauracji, tak aby każda restauracja mogła zaoferować niepowtarzalny "PIRAFAVOUR".
Jest to NAJBARDZIEJ EKONOMICZNA LINIA, ale nie oznacza to niskiej jakości. Są to piece na węgiel drzewny pomalowane na czarno i przy normalnej konserwacji będą służyć przez całe życie.
Wszystkie piekarniki PIRA BLACK SERIES mają w środku dokładnie „taką samą budowę”, co rodzina piekarników LUX SERIES, obecnie najlepiej sprzedająca się na świecie rodzina piekarników na węgiel drzewny.
Model PIRA HOME 50 BLACK
wersja o zmniejszone szerokości , idealnie nadająca się również do użytku domowego
Przerób mięsa na godzinę- ok. 35 kg
Wyposażony w przednią tackę na tłuszcz – zapobiega płomieniom i pożarom
Wnętrze ze stali żeliwnej – zatrzymuje ciepło wewnątrz piekarnika
Wyposażony w drzwi na zawiasach z szybą termiczną – szyba wytrzymuje temperaturę do 750ºC
Przeszklone drzwi umożliwiają podgląd gotowanych produktów – oznacza to, że nie musisz ciągle otwierać drzwi, pomaga to kontrolować temperaturę pieca i zmniejszyć zużycie węgla drzewnego.
W pełni izolowana komora piekarnika, opatentowany system izolacji Piracold.
Wyposażony w termometr
Standardowo wyposażony w wewnętrzną kontrolę przepływu powietrza i przerywacz ognia – zapobiega wydostawaniu się ognia z pieca i przedostawaniu się do okapu wyciągu.
Może być stosowany ze wszystkimi rodzajami węgla drzewnego.
Kontrola wlotu powietrza i kontrola wylotu dymu
W zestawie:
Taca na popiół
Dostarczany z 4 regulowanymi nogami.
W zestawie:
1 standardowy ruszt ze stali nierdzewnej o wym: 385 x 465 mm, 1 szczypce do mięsa i 1 pogrzebacz.
oraz modułowy komin z przerywaczem płomieni.
Możliwość gotowania z grillem ryflowanym, który pozwala gotować bez obaw o płomienie i ogień w delikatnych potrawach (ryby, niektóre warzywa) lub tłustych potrawach (kurczak, kaczka
Dane techniczne:
Ilość nakryć do obsłużenia: ok 45
Przerób godzinny: do ok: 35 kg
Pojemność węgla: ok. 1,2 kg
Zużycie węgla na cykl: ok. 2 kg
Pojemność wew, w GN : 1 x GN 2/3
Czas nagrzewania/gotowości do pracy: ok 30 minut
Temperatura pracy: 180 - 350 C
Średnica króćca komina: 180 mm
Masa własna: 101 kg
Wymiary: szer. 500 mm x wys. 550 / 590mm x głęb. 613/820 mm