

W sklepie stacjonarnym zapłacisz kartą
Piec grillowy na węgiel drzewny PIRA typ 80 LUX ED
towar niedostępny

Opis
Piec na węgiel drzewny to połączenie grilla na węgiel drzewny i pieca w jednym urządzeniu. Zapewnia to nowoczesnej gastronomii to, co najlepsze w każdym takim urządzeniu. Piec na węgiel drzewny to idealna opcja, aby uzyskać autentyczny smak grillowania z doskonałą konsystencją i soczystością. Co więcej, jeśli chcesz, możesz uzyskać wędzony smak.
Piec jest specjalnie zaprojektowany do pieczenia mięsa, ale jest równie ceniony w wielu różnych stylach gotowania. Dodaje różnorodności smaków, tekstur i aromatów do wszystkich rodzajów mięs, warzyw, owoców morza, makaronów, a nawet deserów.
Piec na węgiel drzewny PIRA nie posiada żadnego urządzenia elektrycznego ani gazowego. Współpracuje z każdym rodzajem węgla drzewnego, a ich średnie zużycie to 5 kg węgla na pełny cykl gastronomiczny.
Seria LUX jest podstawową w ofercie firmy PIRA. Obudowa jest wykonana ze stali nierdzewnej, wnętrze ze stali żeliwnej.
Wersja ED posiada oryginalnie zaprojektowane przez firmę PIRA unoszone drzwi.
Model PIRA 80 LUX ED
Przerób mięsa na godzinę- ok. 75 kg
Wyposażony w przednią tackę na tłuszcz – zapobiega płomieniom i pożarom
Wnętrze ze stali żeliwnej – zatrzymuje ciepło wewnątrz piekarnika
Wyposażony w drzwi ponoszone z szybą termiczną – szyba wytrzymuje temperaturę do 750ºC
Przeszklone drzwi umożliwiają podgląd gotowanych produktów – oznacza to, że nie musisz ciągle otwierać drzwi, pomaga to kontrolować temperaturę pieca i zmniejszyć zużycie węgla drzewnego.
W pełni izolowana komora piekarnika, opatentowany system izolacji Piracold.
Wyposażony w termometr
Standardowo wyposażony w wewnętrzną kontrolę przepływu powietrza i przerywacz ognia – zapobiega wydostawaniu się ognia z pieca i przedostawaniu się do okapu wyciągu.
Może być stosowany ze wszystkimi rodzajami węgla drzewnego.
Kontrola wlotu powietrza i kontrola wylotu dymu
W zestawie:
Taca na popiół
Dostarczany z 4 regulowanymi nogami.
W komplecie półka o gleb 29 cm
W zestawie:
1 standardowa kratka ze stali nierdzewnej, 1 szczypce do mięsa i 1 pogrzebacz.
Możliwość gotowania z grillem ryflowanym, który pozwala gotować bez obaw o płomienie i ogień w delikatnych potrawach (ryby, niektóre warzywa) lub tłustych potrawach (kurczak, kaczka
Dane techniczne:
Przerób godzinny: do ok: 75 kg
Pojemność węgla: ok. 4,5 kg
Zużycie węgla na cykl: ok. 5,5 kg
Wydajność: na ok 115 nakryć
Czas nagrzewania/gotowości do pracy: ok 30 minut
Temperatura pracy: 180 - 350 C
Ekwiwalent mocy: ok 4,5 kW
Średnica króćca komina: 180 mm
Masa własna: 221 kg
Pojemność GN: 2 x GN 1/1 ( na dwóch poziomach), lub 1 x GN1/2 i 1 x GN 2/4
Ilość prowadnic: 7 poziomów
Wymiary: szer. 900/1030 mm x wys. 650 /840 mm x głęb. 665/953 mm