

Piec grillowy na węgiel drzewny PIRA typ 80 LUX
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Piec na węgiel drzewny to połączenie grilla na węgiel drzewny i pieca w jednym urządzeniu. Zapewnia to nowoczesnej gastronomii to, co najlepsze w każdym takim urządzeniu. Piec na węgiel drzewny to idealna opcja, aby uzyskać autentyczny smak grillowania z doskonałą konsystencją i soczystością. Co więcej, jeśli chcesz, możesz uzyskać wędzony smak.
Piec jest specjalnie zaprojektowany do pieczenia mięsa, ale jest równie ceniony w wielu różnych stylach gotowania. Dodaje różnorodności smaków, tekstur i aromatów do wszystkich rodzajów mięs, warzyw, owoców morza, makaronów, a nawet deserów.
Piec na węgiel drzewny PIRA nie posiada żadnego urządzenia elektrycznego ani gazowego. Współpracuje z każdym rodzajem węgla drzewnego, a ich średnie zużycie to 5 kg węgla na pełny cykl gastronomiczny.
Seria LUX jest podstawową w ofercie firmy PIRA. Obudowa jest wykonana ze stali nierdzewnej, wnętrze ze stali żeliwnej.
Model PIRA 80 LUX
Przerób mięsa na godzinę- ok. 75 kg
Wydajność: na ok 115 nakryć
Wyposażony w przednią tackę na tłuszcz – zapobiega płomieniom i pożarom
Wnętrze ze stali żeliwnej – zatrzymuje ciepło wewnątrz piekarnika
Wyposażony w drzwi na zawiasach z szybą termiczną – szyba wytrzymuje temperaturę do 750ºC
Przeszklone drzwi umożliwiają podgląd gotowanych produktów – oznacza to, że nie musisz ciągle otwierać drzwi, pomaga to kontrolować temperaturę pieca i zmniejszyć zużycie węgla drzewnego.
W pełni izolowana komora piekarnika, opatentowany system izolacji Piracold.
Wyposażony w termometr
Standardowo wyposażony w wewnętrzną kontrolę przepływu powietrza i przerywacz ognia – zapobiega wydostawaniu się ognia z pieca i przedostawaniu się do okapu wyciągu.
Może być stosowany ze wszystkimi rodzajami węgla drzewnego.
Kontrola wlotu powietrza i kontrola wylotu dymu
W zestawie:
Taca na popiół
Dostarczany z 4 regulowanymi nogami.
W zestawie:
1 standardowa kratka ze stali nierdzewnej, 1 szczypce do mięsa i 1 pogrzebacz.
Możliwość gotowania z grillem ryflowanym, który pozwala gotować bez obaw o płomienie i ogień w delikatnych potrawach (ryby, niektóre warzywa) lub tłustych potrawach (kurczak, kaczka
Możliwość podziału komory za pomocą stojaka z prowadnicami i stosowania połówkowych rusztów
Szeroka gama dodatkowych akcesoriów jak: ruszty, wyposażenie do szaszłyków , płyta pełna, taca pod pizzę, itp
Dane techniczne:
Przerób godzinny: do ok: 75 kg
Pojemność węgla: ok. 4,5 kg
Zużycie węgla na cykl: ok. 5,5 kg
Czas nagrzewania/gotowości do pracy: ok 30 minut
Temperatura pracy: 180 - 350 C
Ekwiwalent mocy: ok 4,5 kW
Średnica króćca komina: 180 mm
Masa własna: 175 kg
Pojemność GN: 2 x GN 1/1 ( na dwóch poziomach), lub 1 x GN1/2 i 1 x GN 2/4
Wymiary: szer. 800 mm x wys. 650 /690 mm x głęb. 685/990 mm